nieuws

Allianz leidende verzekeraar voor verongelukt Germanwings-vliegtuig

Schade

Allianz is de leidende verzekeraar voor het vliegtuig dat vanmiddag in Franse Alpen is verongelukt. Een van de andere risicodragers is American International Group (AIG). Het vliegtuig was verzekerd voor een bedrag van $ 6 mln à $ 7 mln.

Allianz leidende verzekeraar voor verongelukt Germanwings-vliegtuig

De Airbus A320 stortte neer in een onherbergzaam gebied in de Alpen ten noorden van Marseille. Naar verwachting zijn alle 150 passagiers bij de crash omgekomen. Vooralsnog is niet bekend of er Nederlandse passagiers om het leven zijn gekomen. Mochten er een substantieel aantal Nederlanders zijn verongelukt, zullen Nederlandse verzekeraars een algemene alarmcentrale opzetten. Deze alarmcentrale onderhoudt onder andere het contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bundelt de gegevens van alle betrokken verzekeraars.

De Allianz staat bekend als de grootste verzekeraar in de luchtvaartindustrie. Vliegtuigen worden echter altijd in coassurantie verzekerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.