nieuws

‘Reisverzekeringen bieden vaak onvoldoende wintersportdekking’

Schade

Slechts 5 van de 26 reisverzekeringen met wintersportdekking bieden voldoende dekking voor wintersportuitrusting en medische kosten. Die conclusie trekt vergelijkingssite Geld.nl, dat de voorwaarden van de reisverzekeringen bekeek.

‘Reisverzekeringen bieden vaak onvoldoende wintersportdekking’

Geld.nl wijst op de vergoedingen voor medische kosten, die lang niet altijd toereikend zijn. “Waar veel mensen niet bij stilstaan is dat voor wintersport bij je reisverzekering meestal geen dekking biedt voor medische kosten, redding en repatriëring. Je Nederlandse basiszorgverzekering vergoedt standaard wel de kosten voor spoedeisende hulp bij een arts of ziekenhuis, maar alleen tegen Nederlandse tarieven. In skilanden als Oostenrijk en Zwitserland liggen de zorgkosten als snel een stuk hoger en dus moet je een deel zelf betalen”, schrijft de vergelijker.

Uitrusting
Ook de dekking voor de skiuitrusting schiet vaak tekort, schrijft Geld.nl: “De meeste reisverzekeraars vergoeden in de extra dekking voor wintersport alleen kosten voor vooruitbetaalde skipassen, skihuur en lessen als je bijvoorbeeld je vakantie voortijdig moet afbreken. Schade aan uitrusting wordt niet via deze extra dekking vergoedt. Deze valt gewoon onder de standaarddekking voor bagage. Er zijn zeven reisverzekeraars die € 1.000 of minder vergoeden. Dit is niet toereikend om een compleet nieuwe skiuitrusting van te kopen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.