nieuws

Zurich trekt zich terug uit particuliere en mkb-markt in Nederland

Schade

De Nederlandse tak van Zurich Insurance heeft aangekondigd zich terug te trekken uit de Nederlandse particuliere en mkb-verzekeringsmarkt. Zurich droeg het risico van de verzekeringen die door Turien & Co. werden verkocht sinds 1948. Dat wordt nu overgedragen aan het Nederlandse Ansvar Verzekeringsmaatschappij.

Zurich trekt zich terug uit particuliere en mkb-markt in Nederland

De Nederlandsche Bank (DNB) verleende op 11 december van dit jaar goedkeuring voor de overdracht, die naar verwachting per 22 december effectief zal worden. Over de voorwaarden doen beide partijen geen mededelingen. Zurich stoot de Turien-gelabelde portefeuille af, omdat het binnen de strategie van de verzekeraar past op markten waarin Zurich onderscheidende posities inneemt: de grootzakelijke markt, waarin Zurich toonaangevend is, en het segment van middelgroot en mkb, waarin het aandeel van de verzekeraar groeit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.