nieuws

Tussenpersoon Finalité haalt ruim drie ton op met crowdfunding

Schade

Finalité Verzekeringen uit Barendrecht, een dienstverlener in schadeverzekeringen, heeft door crowdfinance € 330.000 opgehaald voor de aankoop van twee verzekeringsportefeuilles. 

Tussenpersoon Finalité haalt ruim drie ton op met crowdfunding

Via het platform van Collin Crowdfund werd de lening binnen 32 uur volgeschreven. 275 investeerders staken met elkaar ieder gemiddeld € 1.210 in de onderneming. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de investeerders een vaste jaarlijkse rente van zeven procent.

Finalité werkt voor particulieren en bedrijven, voornamelijk op het terrein van schadeverzekeringen. Anton Harinck, algemeen directeur van Finalité, legt uit dat de opgehaalde financiering via crowdfinance is bedoeld als extra groeiversneller voor Finalité. “Primair om twee sterke, nieuwe verzekeringsportefeuilles aan te kopen, waarmee we ons klantenbestand in één klap flink uitbreiden en onze omzet wordt verdriedubbeld.”

Collin wil een brug slaan tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.