nieuws

Bij lange na geen Kamermeerderheid voor halveren eigen risico

Schade

Het voorstel van SP-politicus Henk van Gerven om het eigen risico te maximeren op € 200 heeft in de Tweede Kamer weinig meestanders opgeleverd. De motie kreeg alleen de steun van SP, PVV en enkele kleinere partijen in de Kamer.

Bij lange na geen Kamermeerderheid voor halveren eigen risico

Van Gerven pleitte er vorige week bij de behandeling van de begroting van Volksgezondheid voor om het eigen risico helemaal af te schaffen. Als motivatie droeg de SP’er aan dat veel mensen moeite hebben om hun zorgkosten op te hoesten, terwijl de zorgverzekeraars volgens hem meer dan genoeg geld op de plank hebben liggen. Die reserves mogen wat Van Gerven betreft dusdanig aangesproken worden dat het eigen risico in elk geval gehalveerd kunnen worden. Op de lange termijn is de SP’er voor het compleet afschaffen.

Hij lijkt daarin in de politiek weinig medestanders te hebben, want een ruime meerderheid van de Tweede Kamer keurde zijn motie om eigen risico op maximaal € 200 te zetten af.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.