nieuws

Directievoorzitter Noorderlinge verduisterde half miljoen

Schade

De directievoorzitter van het volmachtbedrijf Noorderlinge, onderdeel van Zevenwouden, heeft voor € 500.000 verduisterd. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Hij is op non-actief gezet.

Directievoorzitter Noorderlinge verduisterde half miljoen

Het eigen personeel bracht de verduistering aan het licht. Het volmachtbedrijf heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en er is melding van gemaakt bij de toezichthouders AFM en DNB. Noorderlinge is een samenvoeging van Leeuwarder Onderlinge Verzekeringen, Zevenwouden Verzekeringen en Fries Volmacht en positioneert zich als een serviceorganisatie die de gemeenschappelijke belangen van verzekeraar, intermediair en klanten van het intermediair behartigt. Zevenwouden, waar Noorderlinge onderdeel van uitmaakt, had in 2014 een jaaromzet van € 17,8 mln en een winst van € 5,4 mln. In 2013 stond er een verlies  van € – 3,4 mln in de boeken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.