nieuws

Rechters geven meer aandacht aan smartengeld

Schade

Rechters besteden steeds meer aandacht aan smartengeld en schrijven steeds uitgebreidere motiveringen bij het toekennen ervan. In sommige gevallen geven rechters zelfs meer smartengeld dan bij eerdere uitspraken werd toegewezen. Dat stelt de ANWB vast bij het verschijnen van het ANWB Smartengeldboek 2015.

Rechters geven meer aandacht aan smartengeld

Zo heeft het gerechtshof in Arnhem-Leeuwarden begin 2014 aangegeven rekening te houden met de discussie waarbij de vaststelling van het smartengeld in Nederland als star en te laag wordt ervaren. Dat was voor het hof aanleiding om het smartengeld met 10 % te verhogen. De ANWB vindt het smartengeld in Nederland echter nog steeds te laag. De organisatie hoopt met de al meer dan vijftigste verschijning van het Smartengeldboek weer een bijdrage te kunnen leveren aan de discussie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.