nieuws

Adfiz maakt best presterende verzekeraars bekend

Schade

Vanmiddag maakte Adfiz de uitkomst van zijn traditionele Prestatie Onderzoek bekend. De achterban van adviseurs werd gevraagd naar de beste verzekeraars in hun markt. Movir, NH1816, Legal & General, Regiobank en Dela leveren in hun categorie de beste kwaliteit voor de klant.

Adfiz maakt best presterende verzekeraars bekend

Het onderzoek richtte zich dit jaar op de categorieën Zakelijk Schade, Zakelijk Inkomen, Zakelijk Pensioen, en Particulier Schade en Particulier Leven (onderverdeeld in Lijfrente – Banksparen en ORV).

De prijzen gaan naar de best presterende verzekeraars in de categorieën. Er is dit jaar geen prijs uitgereikt voor Zakelijk Schade en Zakelijk Pensioen. Geen enkele verzekeraar scoorde in deze categorieën boven de 7.

De winnaars per categorie zijn:

Zakelijk Inkomen:
1.Movir (met een 7,47)
2.Klaverblad (6,98)
3.Amersfoortse (6,71)

Particulier Schade:
1.NH1816 (8,49)
2.Unigarant (7,05)
3.Europeesche (7,00)

Particulier Leven-Lijfrente:
1.Legal & General (7,20)
2.Onderlinge ‘s-Gravenhage (7,06)
3.Conservatrix (6,87)

Particulier Leven-Banksparen:
1.RegioBank (7,31)
2.Legal&General (7,08)
3.Aegon (6,82)

Particulier Leven-ORV:
1.Dela (7,64)
2.Legal&General (7,35)
3.TAF (7,18)

Het Adfiz Prestatie Onderzoek, uitgevoerd door GfK, wil transparant maken welke aanbieders de kwaliteit leveren die de klant verdient. De prestatie van een aanbieder wordt bepaald op basis van een gewogen gemiddelde. De intermediair geeft per aanbieder een rapportcijfer (1-10) op alle prestatie aspecten. Elk afzonderlijk aspect telt in beginsel 1x mee voor de berekening van de gemiddelde prestatiescore. De intermediair kiest uit de 10 beoordeelde aspecten, de 5 belangrijkste en verdeelt hier 10 punten over. Deze belangpunten worden opgeteld bij de basisfactor (1x) en tellen mee in de berekening. Aan het onderzoek namen 442 adviseurs deel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.