nieuws

VNAB gaat assurantiebeurs ‘in nieuw jasje’ openen

Schade

De Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) gaat na de sluiting van de fysieke assurantiebeurs in 2004 volgend jaar een ‘assurantiebeurs nieuwe stijl’ openen in Rotterdam. De vereniging wil het kennis- en ontmoetingscentrum vestigen in een oude dependance van DNB in de havenstad.

VNAB gaat assurantiebeurs ‘in nieuw jasje’ openen

In het verleden had VNAB fysieke assurantiebeurzen in Amsterdam en Rotterdam. Deze werden in 2004 gesloten omdat de beurs virtueel ging met een elektronisch assurantie beurs systeeem: e-ABS. VNAB komt nu deels terug op die sluitingen. “Dit omdat de marktplaats in haar hoedanigheid als kennis- en ontmoetingscentrum node wordt gemist binnen de zakelijke verzekeringsmarkt”, schrijft de vereniging.

Nieuwe stijl
De nieuwe assurantiebeurs wordt er een in een ‘nieuwe stijl’, die naast het virtuele e-ABS zal bestaan. Het wordt een kennis- en ontmoetingscentrum dat ervoor zorgt ‘dat allen actief in de zakelijke verzekeringsmarkt elkaar in een nieuwe tijdsgeest kunnen ontmoeten, kunnen samenwerken en kennis kunnen delen’. Niet alleen VNAB-leden, maar ook andere partijen zoals opleiders en andere beursclubs en verenigingen binnen de zakelijke verzekeringsmarkt zijn welkom in het nieuwe gebouw. De plannen worden ondersteund door de gemeente Rotterdam en de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam.

De nieuwe beurs komt in een voormalige dependance van DNB aan de Boompjes in Rotterdam. Het omslaat een verdiepingsvloer van in totaal 1400 vierkante meter. “Doorslaggevende factoren van de locatie waren onder andere de uitstraling van het pand, de mogelijkheid tot het creëren van een eigen identiteit, de ligging en de bereikbaarheid”, schrijft de VNAB. Op dit moment wordt het gebouw gerenoveerd, de vereniging hoopt in januari 2016 de nieuwe beursvloer te openen.

Reageer op dit artikel