nieuws

Verzekeraar betaalt niet aan privéracer

Schade

Autobezitters die schade oplopen tijdens het testen van hun privéauto op een racecircuit, hoeven niet per definitie te rekenen op een uitkering van de verzekeraar. Dat bepaalde de rechtbank in het Duitse Karlsruhe.

Verzekeraar betaalt niet aan privéracer

De rechtbank deed uitspraak in de zaak van een Duitse vrouw. Zij leende haar sportwagen uit aan haar chef om rondjes te racen op het Duitse racecircuit Nürburgring. De chef van de vrouw parkeerde de auto met 115 kilometer per uur in de vangrail van het parcours. De crash leverde een schade van € 20.000 op aan de racebolide.

Maar de vrouw krijgt geen vergoeding voor de schade die haar baas aan de auto veroorzaakte. De verzekeraar hoeft niet per sé op te draaien voor deze kosten, oordeelde de rechter. In dit geval zal de vrouw of de roekeloze bestuurder, afhankelijk van de bepalingen in het verzekeringscontract, zelf de schade moeten betalen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.