nieuws

Lagere premie voor jonge autorijders, maar met snelheidscontrole

Schade

VKG gaat een test starten met een Track & Trace-systeem om jonge autorijders een kans te geven om ook een lage premie te krijgen voor de autoverzekering. Het systeem gaat controleren of de jongeren niet te hard rijden en daarmee hun recht op een lagere premie verspelen.

Lagere premie voor jonge autorijders, maar met snelheidscontrole

Het uitgangspunt is dat een jonge autobestuurder een premie betaalt die gelijk is aan een 24-jarige, tot zo’n 45% lager. Daarvoor vraagt VKG de jonge bestuurder om zich te houden aan de maximumsnelheid. Dat wordt gecontroleerd met behulp van het Track & Trace-systeem, dat de gereden snelheid toetst aan de toegestane snelheid op de betreffende locatie. Een kastje wordt

Een overtreding van de maximumsnelheid resulteert in een verhoging van de premie voor de volgende maand. Maar als de jonge bestuurders een maand lang niet te hard rijden, zakt de premie weer naar de standaard lage basispremie. VKG is nu samen met Mobile RED, aanbieder van alarmsystemen, een proeftraject begonnen om praktijkervaring op te doen met het systeem.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.