nieuws

Fysiotherapeuten geven advies over zorgverzekering

Schade

De brancheorganisatie van fysiotherapeuten, het KNGF, gaat klanten actief wijzen op welke zorgverzekeraar en aanvullende verzekeringen geschikt zijn voor hun situatie. De organisatie richt zich vooral op mensen met een chronische aandoening, die niet op de lijst van de verzekeraars van chronische aandoeningen staat, meldt de Volkskrant.

Fysiotherapeuten geven advies over zorgverzekering

Volwassenen met een chronische aandoening die vermeld staat op de lijst moeten de eerste twintig fysiotherapiesessies zelf betalen, daarna neemt de verzekeraar de betalingen over. Maar de lijst van aandoeningen is beperkt, reuma staat er niet op, terwijl die patiënten regelmatig naar de fysiotherapeut moeten, in sommige gevallen zelfs twee keer per week. Op die groep richt het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) zich.

Posters
De organisatie heeft posters verspreid die fysiotherapeuten op kunnen hangen in hun praktijk. Daarop zijn de verzekeringen verdeeld in drie categorieën: onbeperkte dekking zonder medische selectie (drie polissen), ruime dekking, geen medische selectie en vrije keuze (tien polissen), en beperkte dekking, medische selectie en geen vrije keuze (22 polissen). De premies van de drie verzekeringen uit de eerste categorie zijn hoog, maar zijn volgens het KNGF wel voor iedereen toegankelijk.

Het overzicht van de polissen is door het KNGF online gezet. De Autoriteit Consument & Markt gaat nu onderzoek doen naar de objectiviteit van het advies. Zorgverzekeraars Nederland laat weten dat patiënten erbij gebaat zijn dat fysiotherapeuten hun advies geven over de polissen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.