nieuws

Achmea betreurt onduidelijkheid over verlenging WIA-verzekeringen

Schade

Achmea betreurt de ontstane onduidelijkheid bij inkomensadviseurs over de verlengingsvoorstellen voor WIA-verzekeringen en meldt dat de verzekering niet automatisch eindigt.

Achmea betreurt onduidelijkheid over verlenging WIA-verzekeringen

De Nederlandse Vereniging van Inkomen Adviseur (NVIA)  stuurde deze week een brief naar Achmea, waarin de verzekeraar wordt opgeroepen om het onduidelijke beleid rond WGA-ERD-prolongaties op te lossen, waarover am dinsdag publiceerde.

Volgens Achmea is in de aanbiedingsbrief bij het verlengingsvoorstel voor “met name grootzakelijke klanten ten onrechte gesteld dat bij het uitblijven van een tijdige reactie de verzekering eindigt. Het is goed dat de adviseursmarkt dit punt heeft gesignaleerd, want onze voorwaarden uit 2014 bepalen inderdaad anders. De verzekering eindigt niet automatisch, tenzij de klant zelf tijdig aangeeft het verlengingsvoorstel niet te accepteren.”

Een woordvoerder van Achmea zegt dat adviseurs niet schriftelijk worden geïnformeerd dat de WIA-verzekering niet automatisch eindigt als een klant niet tijdig reageert. Dat komt wel ter sprake in de reguliere een-op-een-contacten met adviseurs, stelt de woordvoerder. Wel zegt Achmea op korte termijn een gesprek met NVIA-voorzitter Peter Abelskamp te hebben over o.a. de inhoud van de brief.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.