nieuws

Veel huisdiereigenaren kiezen voor vrijwillig eigen risico

Schade

43% van de honden- en katteneigenaren kiest voor een verzekering met een vrijwillig eigen risico. Dit blijkt uit cijfers van huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg.

Veel huisdiereigenaren kiezen voor vrijwillig eigen risico

Proteq introduceerde in mei 2014 een huisdierverzekering met een vrijwillig eigen risico. Van de huisdiereigenaren met een huisdierverzekering kiest 60% voor het vrijwillig eigen risico van € 100 per 90 dagen volgens Proteq Dier & Zorg. “Wij denken dat de meeste eigenaren kiezen voor het laagste vrijwillige eigen risico van € 100, omdat het premieverschil tussen € 100, € 150 of € 200 een paar euro per maand is,” verklaart directeur Martijn Meijlink van Proteq.
“We merkten dat er een groep huisdiereigenaren is, die financieel goed in staat is om de eerste dierenartskosten zelf te betalen. Ze willen echter wel een complete dekking zodat ze weten dat als de medische kosten oplopen er wel een goede vergoeding is”, aldus Meijlink.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.