nieuws

‘Auto belangrijker dan gezondheid’

Schade

Consumenten hechten meer waarde aan hun auto dan aan hun gezondheid. Dat concludeert autoverzekeraar Allsecur op basis van recent onderzoek door GfK. Van de mensen die op de zorgverzekering besparen, kijkt 48% niet naar de bespaarmogelijkheden voor de autoverzekering.

‘Auto belangrijker dan gezondheid’

Allianz-dochter Allsecur constateert dat autorijden er niet goedkoper op is geworden door hogere brandstofprijzen, maar ook door de verhoging van de assurantiebelasting. Toch wordt de autoverzekering als bespaaroptie slechts eens in de zeven jaar tegen het licht gehouden door consumenten, waar ze gemiddeld eens in de vier jaar van zorgverzekeraar switchen. Volgens Allsecur loopt de consument hierdoor gemiddeld € 187 per jaar  mis. "Dat is toch de helft van het eigen risico bij een zorgverzekering", aldus de autoverzekeraar. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.