nieuws

Sportwagenpolis zoekt samenwerking intermediair

Schade

Sportwagenpolis uit Groningen, een initiatief van verzekeringskantoor Noordpolis, heeft zich gespecialiseerd in het verzekeren van exclusieve en klassieke auto’s. Het kantoor wil nu ook andere intermediairs gaan bedienen in deze niche, waar volgens financieel adviseur Martin van Dijken nog veel winst te behalen is.

Sportwagenpolis zoekt samenwerking intermediair

"Wij krijgen geregeld een offerteaanvraag voor het verzekeren van een dure Ferrari, Audi of Porsche van een collega tussenpersoon", vertelt Van Dijken. Daar besloot het kantoor iets mee te gaan doen. Tussenpersonen kunnen zich nu als (onder)bemiddelaar aansluiten bij Sportwagenpolis, zonder instapkosten of een maandelijkse fee. "Wij richten ons met name op die tussenpersonen die één of twee keer per jaar een dergelijke auto willen verzekeren. Men hoeft geen aanstelling meer aan te vragen bij een verzekeraar, waarbij allerlei (kritische) vragen worden gesteld. Wel zal Sportwagenplis middels een aanstellingsformulier een toets laten uitvoeren om te beoordelen of de tussenpersoon aan alle gestelde eisen voldoet." Dat gebeurt, zo legt Van Dijken uit, in overleg met de binnendienst van Turien en met verzekeraar Zurich, waar de polissen worden ondergebracht.
Het verdienmodel van Sportwagenpolis is 50/50, vertelt Van Dijken: "Dus 50% van de provisie is voor de tussenpersoon en 50% is voor ons. Kantoren kunnen via de website meer informatie opvragen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.