nieuws

Werkgever gaat minder bijdragen aan Zorgverzekeringswet

Schade

De inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet voor de werkgever gaat omlaag in 2014. Dat staat te lezen in de evaluatie Wet uniformering loonbegrip (Wet ULB).

Werkgever gaat minder bijdragen aan Zorgverzekeringswet

De Wet ULB regelt een uniform loonbegrip voor de loon- en premieheffingen. Daartoe is onder meer de inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (IAB Zvw) van werknemers met een belaste vergoeding daarvoor van de werkgever, vervangen door een als werkgeversheffing door de werkgever verschuldigde IAB Zvw. Met de invoering van de Wet ULB wordt de IAB Zvw dus bij de werkgever geheven.
Te hoog vastgesteld
De hogere inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (IAB Zvw) leidt tot belastingderving vanwege het afschaffen van de (belaste) vergoeding. Dat betekent een permanent voordeel voor de werknemer als gevolg van de Wet ULB. De IAB Zvw voor de werkgever is – zo blijkt nu – te hoog vastgesteld en wordt daarom verlaagd in 2014. Dit levert een voordeel op voor de werkgever.
[ Bron: Redactie Plein+ ]

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.