nieuws

Aon: ‘Cyberrisico is meer dan een ICT-aangelegenheid’

Schade

Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon heeft middels een infographic de grootste bedreigingen en trends op het gebied van cyberrisico’s in kaart gebracht. Naast bedreigingen worden hierin ook oplossingen geboden, zoals een concreet stappenplan om meer controle op cyberrisico’s te krijgen.

Aon: ‘Cyberrisico is meer dan een ICT-aangelegenheid’

Volgens Aon worden organisaties steeds vaker getroffen door een cyberaanval waarbij de jaarlijkse wereldwijde schade inmiddels al is opgelopen tot boven de € 100 miljard euro. "Toch onderschatten veel organisaties cyberrisico’s nog altijd en zijn zij vaak niet goed voorbereid: zo heeft 16% geen pro-actief plan voor cyberrisico’s en wordt dit nog altijd – ten onrechte – puur als een ICT-aangelegenheid gezien", aldus Aon.
Bekijk hier de door Aon ontwikkelde infographic.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.