nieuws

Afname woningbranden door wijkaanpak brandweercorpsen

Schade

In de regio Rotterdam is het aantal woningbranden significant gedaald sinds brandweerlieden de wijken ingaan om mensen bewust te maken van de gevaren van brand. Dat zegt Jos de Graaf, teamleider Brandveilig Leven van het korps Rotterdam-Rijnmond, vanmorgen in de Telegraaf editie Haagland/Rotterdam.

Afname woningbranden door wijkaanpak brandweercorpsen

Het speciale programma waarbij brandweerlieden de wijken ingaan werd vier jaar geleden in Nederland geïntroduceerd. Er worden door de verschillende brandweercorpsen woningchecks gedaan, voorlichtingsbijeenkomsten gehouden en les gegeven op basisscholen en tijdens inburgeringscursussen. Er zijn in de afgelopen vier jaar 17.000 woningen gecontroleerd. In de komende jaren worden nog eens 50.000 huizen gecheckt in wijken waar meer branden voorkomen dan elders.
De Telegraaf schrijft verder dat de woningbranden voornamelijk voorkomen in oudere wijken zoals Feijenoord, Oud-Charlois, Crooswijk en Spangen. "Woningen in die wijken zijn vaak nog niet gerenoveerd en gemaakt van oudere bouwmaterialen. Daarnaast wonen er mensen met een gemiddeld laag inkomen en statistisch is gebleken dat daarbij de kans op brand groter is."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.