nieuws

CDFD start consultatie Wft Zorg

Schade

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) is een consultatieronde gestart voor de nieuwe Wft-vakbekwaamheidsmodule voor Zorgverzekeringen. Marktpartijen kunnen tot maandag 2 september via info@cdfd.nl reageren op de consultatiedocumenten.

CDFD start consultatie Wft Zorg

Met ingang van 1 januari komt er een apart diploma voor voor (advisering over) zorgverzekeringen. De module is bedoeld voor iedereen die particuliere en/of zakelijke klanten adviseert over zorgverzekeringen. Het CDFD heeft nu de eind- en toetstermen van de module bekendgemaakt. Die waren al opgenomen in de schademodules; vorig jaar besloot toenmalig minister De Jager echter dat er voor advies over zorgverzekeringen een aparte module zou komen. Het CDFD heeft de bestaande eind- en toetstermen zo veel mogelijk gekopieerd. “Verder is qua systematiek en vormgeving aansluiting gezocht bij het nieuwe bouwwerk, dus inclusief vaardigheden, competenties en professioneel gedrag.”
In de Wft-modules Schade particulier en Schade zakelijk blijven de toets- en eindtermen met betrekking tot zorgverzekeringen overigens ook opgenomen.
Inhaalexamen
In het consultatiedocument is ook de inhoud van het Inhaal-/PE-examen ‘Adviseur Zorgverzekeringen’ opgenomen. “Dit onderdeel betreft niet alleen de toetstermen die voor dit examen zijn geselecteerd maar ook de bijbehorende PE-actualiteiten. De inhaalexamens zijn uit kosten- en efficiëntie-overwegingen namelijk gecombineerd met de laatste PE-actualiteiten.”
Adviseurs met de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schadeverzekeringen kunnen tot 1 juli 2015 het Inhaal-/PE-examen afleggen. Vanaf 1 januari kan het certificaat samen met de al behaalde en gelijkgestelde Wft-diploma’s worden omgewisseld voor het nieuwe Wft-diploma Adviseur Zorgverzekeringen 2014.
De consultatiedocumenten Wft Zorg zijn hier te raadplegen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.