nieuws

Utrecht gezondste provincie

Schade

De provincie Utrecht is de gezondste provincie van Nederland. Dit blijkt uit een analyse van Acture, private uitvoerder sociale zekerheid. Provincies die juist met meer ziekte-uitval hebben te maken zijn Groningen, Drenthe en Limburg.

Utrecht gezondste provincie

Door de ziektewet uitkeringen per provincie af te zetten tegen de beroepsbevolking per provincie ontstaat er een interessant beeld van Nederland”, aldus algemeen directeur Maudie Derks.
Gemiddeld zijn de mensen in Utrecht   4,5   dagen per jaar ziek tegenover 8,5 dagen in de ‘ziekere’ provincies. Dat Utrecht goed scoort komt volgens Derkt door de gevarieerde economie.  “De arbeidsmarkt in Utrecht kent enkele unieke mechanismen. In de regio zijn meer banen aanwezig dan de beroepsbevolking kan invullen. Daarnaast werkt een flink deel van de regionale beroepsbevolking vanwege de centrale ligging elders.  Dit betekent dat de regio Utrecht een belangrijke schakelfunctie vervult op de Nederlandse arbeidsmarkt, die gepaard gaat met veel mobiliteit.”  

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.