nieuws

Aon ziet verhoogd terreurrisico in Nederland

Schade

Hoewel de kans op terroristische aanslagen en politiek geweld in Europa over het algemeen is afgenomen, is in ons land het terreurrisico juist toegenomen. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘terrorism & political violence map’ van Aon, die de risico’s voor het bedrijfsleven in kaart brengt.

Aon ziet verhoogd terreurrisico in Nederland

Het toegenomen risico is vooral ingegeven door zorgen over jihadisten die uit Syrië terugkeren, zegt de verzekeringsmakelaar en risicoadviseur. Daardoor is het terreurrisico in Nederland vastgesteld op ‘laag’, terwijl dat vorig jaar nog ‘verwaarloosbaar’ was.
Ons land schaart zich daarmee in de rij van elf landen waar het risico hoger is dan een jaar geleden. Daaronder zijn ook Argentinië, Polen en Suriname. In 19 landen, waaronder Denemarken, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk, is het terreur- en geweldrisico gedaald. De meest risicovolle landen zijn Afghanistan, Centraal-Afrikaanse Republiek, Democratische Republiek Congo, Egypte, Irak, Iran, Jemen, Libanon, Libië, Mali, Niger, Nigeria, Pakistan, Palestijnse bezette gebieden, Soedan, Somalië, Syrië, Tsjaad en Zuid-Soedan. In totaal is in 44% van de ruim 200 onderzochte landen het risico op een terroristische aanslag reëel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.