nieuws

‘Experts te weinig strategisch partner van opdrachtgever’

Schade

“Tot nu toe worden experts en Nivre-deskundigen gezien als in te kopen kennis, op het moment dat dat nodig is. Als branche en als vak worden wij te weinig gezien als strategisch partner van onze klanten. Als we geloof hebben in ons kunnen en in onze waarden, dan zullen we die rol nadrukkelijker moeten opeisen.” Dat vindt Jeroen Fröhlich, vice-voorzitter van het Nivre.

‘Experts te weinig strategisch partner van opdrachtgever’

In een korte toespraak tijdens het deze week georganiseerde Rendez-Vous d’Expertise in Utrecht ging Fröhlich in op de veranderingen die momenteel gaande zijn binnen de beroepsvereniging van registerexperts. “Er is een nieuw bestuur en een nieuwe weg, die overigens nog niet geheel op de kaart staat. Maar de richting is duidelijk”, aldus Fröhlich, die daarbij refereerde aan de veranderingen die ook gaande zijn in de gehele verzekeringsindustrie: “Traag, traditioneel en intern gericht maken plaats voor dynamiek, innovatie en extern gericht. Niet omdat we dat willen, maar omdat het moet.”
Nivre-experts kunnen niet meer vluchten in hun deskundigheid, zei Fröhlich, maar moeten zich gaan afvragen waar ze waarde kunnen toevoegen. “Als Nivre zullen we duidelijker dan ooit de rol van keurmerk op ons nemen. Experts en deskundigen staan voor normen, voor kennis en gedrag. Afwijkingen zullen niet meer worden getolereerd. Een belangrijke en fundamentele pijler onder de toekomst van ons vak is een herkenbare integriteit zonder marges. Het Nivre zal nadrukkelijk de rol van ons vak en de waarde daarvan onder de aandacht brengen van onze zakelijke en maatschappelijke partners en daarmee onze rol als strategisch partner opeisen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.