nieuws

Rialto onderzoekt risico leegstaande panden

Schade

Rialto Verzekeringen en BAVAM hebben onder het intermediair onderzoek gedaan naar de ervaringen met het verzekeren van risico’s rond leegstaande panden. Hieruit blijkt dat een goede verzekeringsdekking voor het intermediair niet altijd even gemakkelijk te vinden is.

Rialto onderzoekt risico leegstaande panden

Rialto Verzekeringen en BAVAM zijn onderdeel van de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN). De VAN is naar aanleiding van de resultaten uit het intermediaire onderzoek een breder onderzoek gestart. Lodie van Duijse, manager VAN: “Als blijkt dat er inderdaad een toename is van het aantal leegstaande panden én de verzekerbaarheid daarvan in toenemende moeite kost, komt de VAN met een verzekeringsoplossing. Leegstaande panden vormen namelijk een risico dat niet altijd automatisch door de reguliere verzekeraar wordt geaccepteerd. Daarnaast is er nog eens het gevaar dat een leegstaand pand überhaupt niet als dusdanig wordt geregistreerd. En daarmee dus niet naar behoren is verzekerd.”

Onder de deelnemers aan het intermediaire onderzoek heeft de VAN een iPad Mini verloot. De gelukkige winnaar is Scheltinga & Partners (foto) uit Alkmaar.
 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.