nieuws

Ook PvdA pakt zorgdeclaratie-gate op

Schade

Nadat eerder deze week de PVV in actie kwam tegen zorgfraude door te hoge declaraties, heeft nu ook de PvdA ‘geschrokken en teleurgesteld’ gereageerd. Net als de PVV vindt ook de PvdA het tijd om de verzekerde als controleur in te zetten. “Daarvoor is wel nodig dat een patiënt tijdig een begrijpelijke nota krijgt.”

Ook PvdA pakt zorgdeclaratie-gate op

De eerste verantwoordelijkheid voor een goede en eerlijke nota ligt volgens de PvdA bij de zorgverlener. “Maar zorgverzekeraars controleren deze nota’s niet, ook niet na meldingen van patiënten die hun verbazing hierover uitspreken.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.