nieuws

Arag: “Aantal arbeidszaken stijgt snel”

Schade

Het aantal arbeidszaken is volgens rechtsbijstandverzekeraar Arag sterk aan het stijgen. In 2012 steeg het aantal arbeidszaken bij Arag met 14% ten opzichte van het jaar daarvoor. De verzekeraar verwacht dat dit jaar het aantal zaken onverminderd hoog blijft.

Arag: “Aantal arbeidszaken stijgt snel”

Het aantal meldingen van ontslagen via het UWV Werkbedrijf en vaststellingsovereenkomsten steeg vorig jaar het hardst, respectievelijk 118% en 58% ten opzichte van 2011.
Mieke Berkhout, manager rechtshulp bij Arag: “Bedrijven hebben door de recessie van 2009 minder reserves om de nieuwe recessie op te vangen. Daar waar in 2009 met name de kleinere bedrijven moesten inkrimpen, zien wij nu dat ook de grotere bedrijven het niet langer kunnen volhouden en gedwongen zijn om afscheid te nemen van hun medewerkers.” Ze  noemt de druk die werkgevers hierbij op werknemers leggen “opvallend”. “Het komt steeds vaker voor dat werknemers slechts één dag de tijd krijgen om akkoord te gaan met een vaststellingsovereenkomst”, aldus Berkhout.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.