nieuws

‘Zorgverzekerde durft niet over te stappen’

Schade

Vanwege de lagere premies wordt over het algemeen verwacht dat meer mensen dit jaar zullen wisselen van ziektekostenverzekeraar. Vergelijker Zorgverzekering.net denkt echter dat de consument onzeker is geworden en daarom blijft zitten waar hij zit. De aanstichter van die onzekerheid is de verwarring over de vrijheid om zelf een zorgverlener te kiezen.

‘Zorgverzekerde durft niet over te stappen’

"Het aantal mensen dat op dit moment al is overgestapt naar een andere zorgverzekering voor 2014 ligt lager dan het aantal mensen dat vorig jaar op hetzelfde moment al was overgestapt", weet de vergelijkingssite.
Omdat niet duidelijk is bij welke ziekenhuizen en zorgaanbieders zij in 2014 terecht kunnen,  blijven consumenten passief: "Verzekerden zijn bang dat zij, wanneer nodig, in het dichtstbijzijnde ziekenhuis niet geholpen kunnen worden. Ook zijn zij bang dat wanneer zij wel geholpen worden in het dichtstbijzijnde ziekenhuis, de kosten hiervoor volledig voor eigen rekening zullen zijn." Die angst betreft dan vooral de naturapolissen, veronderstelt Zorgverzekering.net.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.