nieuws

SP-cadeau kost zorgverzekeraars € 700 mln

Schade

Waar de PVV het eigen risico voor iedereen wil terugbrengen tot € 220, stelt SP-Kamerlid Renske Leijten voor om het eigen risico alleen voor chronisch zieken en gehandicapten helemaal af te schaffen. De zorgverzekeraars moeten het SP-cadeautje van ruim 700 miljoen euro maar ophoesten uit de reserves.

SP-cadeau kost zorgverzekeraars € 700 mln

De ‘boete op ziek zijn’, zoals Leijten het eigen risico voor de basisverzekering steevast noemt, pakt volgens haar bijzonder onrechtvaardig uit voor chronisch zieken en gehandicapten. "Zij betalen ieder jaar gegarandeerd € 360,-, dat wil zeggen 25% meer premie dan gezonde mensen. De huidige compensatie voor chronisch zieken en gehandicapten, die twee miljoen mensen nu ontvangen, wil het kabinet van VVD en PvdA helemaal afschaffen. Ziek betaalt op deze manier voor gezond, dat is de omgekeerde wereld en heeft niets met solidariteit te maken", aldus Leijten. Volgens de politica is er ruim 700 miljoen euro nodig om de circa 2 miljoen chronisch zieken en gehandicapten komend jaar het eigen risico kwijt te schelden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.