nieuws

In de financiële problemen door ziektekosten

Schade

Werkeloosheid (83%), ziektekosten (70%) en te veel geld uitgeven (66%) zijn dé voornaamste oorzaken van financiële problemen onder Nederlanders, blijkt uit het eerste European Consumer Payment Report van Intrum Justitia naar het betaalgedrag van consumenten in Europa. Qua ziektekosten neemt ons land een uitzonderingspositie in vergeleken met de rest van Europa.

In de financiële problemen door ziektekosten

Dat ziektekosten zo hoog scoren komt mede door een verkeerde zorgverzekering. "Staar je niet blind op de lage basispremie of een hoge korting bij een hoog eigen risico. Oriënteer je goed, vergelijk en kijk vooral naar wat wel en niet in een aanvullend pakket zit", zegt Edwin Prevoo, managing director van Intrum Justitia in Nederland.
Volgens Prevoo kunnen de kosten in geval van ziekte snel hoog oplopen. "Omdat het basispakket met de jaren steeds verder is uitgekleed en men vaak onvoldoende aanvullend is verzekerd. Heb je dan ook nog een hoog eigen risico, dan kost ziek worden je veel geld."
Het onderzoek laat in de rest van Europa een ander beeld zien. De belangrijkste oorzaken van financiële problemen zijn dan werkloosheid (83%), de prijzen voor energie (80%) en brandstof (79%). In ons land komen deze laatste twee  op respectievelijk de achtste (59%) en zesde (63%) plaats.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.