nieuws

Axa Art voert premieverhoging door

Schade

Axa Art voert per 1 januari een algemene verhoging van 5 % door op de premies van het Art Plus product. Volgens Paul Seip, underwriter voor de Nederlandse markt, is de verzekeraar genoodzaakt om de premies te verhogen doordat zowel het aantal schades is toegenomen als ook het gemiddelde schadebedrag. Als gevolg hiervan zijn ook de kosten voor de kunstverzekeraar omhoog gegaan.

Axa Art voert premieverhoging door

Met het ArtPlus product wil Axa Art naar eigen zeggen vermogende particulieren een totaaloplossing bieden voor hun bezittingen. Niet alleen kunstwerken, verzamelingen en kostbaarheden vallen onder de dekking, maar ook opstal en inboedel. Door de negatieve indexatie voor inboedel en opstal verwacht Axa Art dat de premieverhoging minder gevoeld zal worden. De verzekeraar denkt dan ook dat de impact van de maatregel gering zal zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.