nieuws

Lagere zorgpremie spekt staatskas

Schade

Lagere zorgpremies zijn niet alleen gunstig voor de consument, het levert werkgevers en overheid elk een extraatje van € 300 mln tot € 400 mln op. Dat komt omdat het kabinet op Prinsjesdag nog uitging van een veel minder spectaculaire daling van de zorgpremies.

Lagere zorgpremie spekt staatskas

Nu blijkt dat verzekeraars premiekortingen tot wel € 144 aankondigen (VGZ) valt de raming van het kabinet, een premiedaling in 2014 van € 24 op jaarbasis, in het niets, zo schrijft het FD vrijdag op de voorpagina. Dit grote verschil spekt de staatskas fors omdat bij een lagere premie minder zorgtoeslag uitgekeerd hoeft te worden dan begroot. Werkgevers profiteren van de premiedling omdat zij de helft van de zorgverzekeringskosten dragen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.