nieuws

ChristenUnie wil inspraak consument bij zorgverzekeraar

Schade

Zorgverzekeraars moeten zich volgens de ChristenUnie positioneren als coöperaties waar verzekerden inspraak hebben in de wijze waarop zorg wordt ingekocht en welk beleid er wordt gevoerd. Dat blijkt uit ‘Zorg met en hart’, een nieuwe publicatie van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie.

ChristenUnie wil inspraak consument bij zorgverzekeraar

In dit onderzoek wordt een antwoord gezocht op vragen als ‘Is marktwerking het antwoord op de stijgende zorgkosten?’ en ‘Wat moeten we vinden van de groeiende macht van zorgverzekeraars?’
Zelfs de meest zelfbewuste zorgconsument kan zijn weg in het zorgaanbod nog nauwelijks vinden. Dat moet anders vindt de ChristenUnie. De patiënt wordt te weinig serieus genomen en de uitleg en informatievoorziening moeten beter. Patiënten willen terecht meebeslissen over hun zorg en behandeling. 
‘Zorg met een hart’ is de eerste publicatie van het project christelijk-sociaal2030. Op zaterdag 11 januari 2014 zal naar aanleiding van deze zorgpublicatie een congres worden georganiseerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.