nieuws

Ruim 1,2 miljoen zorgverzekerden maken switch

Schade

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders zijn de laatste maanden van 2012 overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van informatiecentrum Vektis, onderdeel van Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Ruim 1,2 miljoen zorgverzekerden maken switch

Het percentage overstappers komt daarmee uit op 7,5 % tegen 6 % vorig jaar. Verzekerden konden tot 1 januari 2013 hun zorgverzekering opzeggen. Tot uiterlijk 1 februari 2013 hebben ze de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De meeste overstappers hebben dat volgens ZN inmiddels ook al gedaan.
In 2006 werd het huidige zorgverzekeringsstelsel ingevoerd en wisselden verzekerden massaal van zorgverzekeraar (19 %). Eind 2006 stapte 4,5 % van de verzekerden over naar een nieuwe zorgverzekering. In 2007 en 2008 was dat 3,5 %, in 2009 4,1 %, eind 2010 was het overstappercentage 5,5 % en vorig jaar (2011) kwam het uit op 6 %.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.