nieuws

Hendriks nieuwe voorzitter rvc bij CZ

Schade

Harry Hendriks is per 1 januari 2013 benoemd als voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) bij zorgverzekeraar CZ. Oudgedienden Dick Dees en Ad Smits zijn vanaf dezelfde datum als commissaris afgezwaaid bij de Tilburgse zorgverzekeraar.

Hendriks nieuwe voorzitter rvc bij CZ

Harry Hendriks (62) is op dit moment wereldwijd verantwoordelijk voor de Public & Government Affairs bij Philips. Hij werkt al sinds 1976 in tal van managementfucties bij het elektronicaconcern.
Dees en Smits waren beiden 19 jaar aan CZ en rechtsvoorgangers verbonden, waarbij Smits sinds 2004 de voorzittershamer binnen de rvc hanteerde. Dees, oud-staatssecretaris van Volksgezondheid, was in eerste instantie als commissaris verbonden aan zorgverzekeraar OZ totdat deze verzekeraar vanaf 2008 opging in CZ.  Smits is wel voor 1 jaar herbenoemd in de rvc van zorginnovatie en -participatiemaatschappij CbusineZ. Ook bij deze stichting zit Hendriks de rvc voor.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.