nieuws

Digitale taxatiewijzer in de maak

Schade

Onderlinge verzekeraars, bouwkostendeskundigen en taxateurs hebben de handen ineengeslagen om te komen tot een digitale taxatiewijzer. De handleiding moet een oplossing bieden voor het huidige gebrek aan correcte en handzame bouwkosteninformatie voor de taxatiesector. Bij het initiatief is ook de Federatie Onderlinge Verzekeraars (FOV) betrokken.

Digitale taxatiewijzer in de maak

Uitgeverij Casadata ontwikkelt op dit moment voor de initiatiefnemers een Windows 8-applicatie die taxateurs offline op locatie kunnen gebruiken. Met de applicatie moeten ze straks snel, efficiënt en gestandaardiseerd de relevante gegevens voor de herbouwwaarde en risicoinspectie kunnen inventariseren, inspecteren, registreren, taxeren en administratief vastleggen. Eind dit jaar wordt als eerste de digitale taxatiewijzer voor de sector agrarische gebouwen en de sector bedrijfsgebouwen met bijbehorende bedrijfswoningen gepubliceerd. De kostenkengetallen zijn per regio opgebouwd en worden meerdere keren per jaar getoetst op waardefluctuaties.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.