nieuws

Omzet valt terug bij Willis Nederland

Schade

Nederland en Spanje waren in het afgelopen kwartaal de zwakke broeders bij de omzetcijfers van de Amerikaanse verzekeringsmakelaar Willis in Europa. Beide landen hadden in het tweede kwartaal te kampen met een dalende provisiestroom en minder adviesvergoedingen. De andere Europese vestigingen konden wel positieve groeicijfers overleggen.

Omzet valt terug bij Willis Nederland

Willis Group, in 120 landen actief voor bedrijven, instellingen en semi-overheden, verdiende in het tweede kwartaal wereldwijd $ 837 mln aan provisie en adviesvergoedingen, een daling van 2% ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. De nettowinst groeide ten opzichte van het tweede kwartaal 2011 wel met $ 23 mln naar $107 mln. Afzonderlijke omzet- en winstcijfers voor de landenorganisaties maakte Willis Group niet bekend. In Nederland werkt Willis met circa honderd medewerkers vanuit vestigingen in Amsterdam en Beverwijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.