nieuws

Matig halfjaar voor Nederlands schadebedrijf Allianz

Schade

De brutopremieomzet van Allianz Nederland is in de eerste helft van dit jaar met 16% teruggelopen tot € 562 (670) mln. Het schadebedrijf boekte ruim € 60 mln minder premie en zag bovendien de combined ratio toenemen tot boven de 100%.

Matig halfjaar voor Nederlands schadebedrijf Allianz

De slechtere verhouding tussen de premie-inkomsten en de som van schade-uitkeringen en kosten is vooral te wijten aan hogere schade-uitkeringen in het eerste kwartaal: tussen maart en juli kwam de combined ratio in het schadebedrijf uit op 96,9%, terwijl de eerste drie maanden nog een percentage van 104,8% hadden laten zien. De verbetering in het tweede kwartaal is echter net niet genoeg: over het eerste halfjaar stond tegenover elke € 100 aan premie € 100,90 aan uitkeringen en kosten. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog € 99,60. De schadepremies zijn in de eerste helft van 2012 gedaald tot € 419 (490) mln; het operationeel resultaat is teruggelopen tot € 16 (24) mln.
Het Nederlandse levenbedrijf van Allianz is vooral door een zwak eerste kwartaal met 21% gekrompen tot een premieomzet van € 143 (180) mln. Het operationaal resultaat zit wel in de lift: € 26 (24) mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.