nieuws

Beroep op slechte berm helpt Mercedesrijder niet

Schade

De kantonrechter in Zwolle heeft een schadeclaim afgewezen die was ingediend door DaimlerChrysler Financial Services, de verzekeraar van een Mercedesbezitter die twee jaar geleden op de Spoordijk bij Staphorst twee van zijn vier sportvelgen ernstig heeft beschadigd. De rechter vond een snelheid van 60 km per uur niet gepast om mee door een wegberm te rijden.

Beroep op slechte berm helpt Mercedesrijder niet

Om een tegenligger te ontwijken was de Mercedeseigenaar ter hoogte van de crossbaan ‘’t Wiede Gat’ met de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 60 km per uur in de berm gaan rijden, waar hij een diepe kuil tegenkwam. De gemeente Staphorst werd aansprakelijk gesteld, maar stelde zich op het standpunt dat de schade aan de sportvelgen niet te wijten is aan de onderhoudstoestand van de weg, maar aan het rijgedrag van de bestuurder. Dat vond de rechter ook."Daarbij komt dat de auto was voorzien van sportieve velgen met banden met een lage wang (zijkant), waardoor van hem een nog grotere mate van voorzichtigheid kon worden gevergd om de daaraan ontstane schade te voorkomen." De schade van ruim € 1.500 kon daarom niet worden verhaald op de gemeente Staphorst.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.