nieuws

Achmea ondertekent duurzaamheidsprincipes

Schade

Achmea is de eerste Nederlandse verzekeraar die werkt volgens de Principles for Sustainable Insurance (PSI). Met de ondertekening van PSI, in Rio de Janeiro, committeren de deelnemers zich aan vier kernafspraken met betrekking tot duurzaam verzekeren. Ook Aegon, Delta Lloyd, ING en Zwitserleven hebben zich inmiddels bij PSI aangesloten. 

Achmea ondertekent duurzaamheidsprincipes

De principes zijn onder de vlag van de Verenigde Naties tot stand gekomen op initiatief van de verzekeringsindustrie. Verzekeraars die ervoor tekenen, geven daarmee aan te streven naar het integreren van duurzaamheidscriteria in al hun activiteiten. Centraal staan de thema's klimaatverandering, vergrijzing, gezondheidszorg en verdeling van welvaart.
 
Nieuwe informatie
 
Het Verbond van Verzekeraars is positief over het initiatief van de internationale verzekeringsbranche en de betrokkenheid van Nederlandse verzekeraars in het bijzonder. "Wij onderschrijven PSI volledig en zullen binnenkort besluiten om ons als supporter aan te sluiten", aldus directeur Richard Weurding: " De kernwaarden van onze sector die in de nieuwe Gedragscode Verzekeraars staan, sluiten goed aan op de principes."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.