nieuws

‘Autoverzekering ANWB best vindbaar’

Schade

Consumenten die zoeken naar een autoverzekering vinden als beste de websites van de ANWB en AllSecur. Dat zegt onderzoeksbureau WUA, die 40 volwassenen twee uur lang online liet zoeken naar een autoverzekering. Eenmaal gevonden websites werden op tien onderdelen beoordeeld.

‘Autoverzekering ANWB best vindbaar’

De website van de ANWB scoort in die Web Performance Scan van WUA gemiddeld genomen het beste met een 6,9 (5,3) en onttroont Independer.nl, die de beoordeling licht ziet dalen van 6,5 naar 6,3. AllSecur bezet de tweede plaats met een score van 6,7 (6,3). De conversiegraad lijkt bij AllSecur echter het beste. Afsluitend aan het onderzoek zei 15% van de respondenten de polis bij de Allianz-dochter te gaan sluiten, tegen 12,5% bij de ANWB en 10% via Independer.nl.
De ANWB verbeterde onlangs juist de vindbaarheid en informatie op de website eb biedt tevens een nieuwe autoverzekering, tegen lagere premie en beter service, zeggen Raimond Smith en Lars Boom namens de ANWB. "Het is mooi om te zien dat het WUA-onderzoek uitwijst dat dit gewaardeerd wordt door bezoekers."
De top 10 in het onderzoek wordt gecompleteerd door de online autopolissen van Hema, CentraalBeheer, Ohra, InShared, Interpolis, Geld.nl en FBTO. Uit die top 10 zijn Univé, ING, Ditzo en Kruidvat weggevallen. Vergelijkingssite Premie.nl en de aanbieders Klaverblad en Reaal sluiten de rij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.