nieuws

Eis tot jarenlange celstraffen in zaak Easy Life

Schade

Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank Den Bosch dinsdag 70 maanden respectievelijk 68 maanden celstraf geëist tegen de voormalig directeuren van het Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life, John Wolbers en Frans Oosterbosch. “Circa 500 beleggers zijn bedrogen uitgekomen. Het overgrote deel van hun geld, ruim € 42 mln, is in rook opgegaan.”

Eis tot jarenlange celstraffen in zaak Easy Life

De twee oud-directeuren hebben zich volgens de officier van justitie schuldig gemaakt aan oplichting en deelname aan een criminele organisatie. Zij zouden samen voor bijna € 16 mln privé hebben besteed aan een luxe levensstijl met zeer dure diners, exclusieve auto's en vastgoedinvesteringen in Nederland, Spanje en Egypte.
Het duo werd volgens het Eindhovens Dagblad, dat op internet een dossier over Easy Life bijhoudt, tijdens de zitting betiteld als "collega-ontfutselaars". Twee andere directeuren wisten dat Wolbers en Oosterbosch "regelmatig in de kas graaiden", maar verzuimden in te grijpen. Tegen die twee directeuren, onder wie voormalig Falcon-directeur Frits Rijnaard, is 3,5 tot 4 jaar cel geëist.
"Dit soort fraudes ondermijnt het vertrouwen in het financiële stelsel. Daarom is het belangrijk dat de overheid daadkrachtig optreedt"", zo verklaart het Openbaar Ministerie de strafeisen. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.