nieuws

Delta Lloyd verhoogt premies schadeverzekeringen

Schade

Delta Lloyd gaat de premies van woon-, reis-, aansprakelijkheids- en caravanverzekeringen met ingang van 1 april verhogen. Reden van de premieverhogingen is de toegenomen schadelast, zegt de verzekeraar. Met name het aantal claims en de daarbij behorende kosten zouden zijn toegenomen.

Delta Lloyd verhoogt premies schadeverzekeringen

De premiegrondslag voor de Compleetdekking woonhuisverzekering wordt met 5,5% verhoogd. Volgens Delta Lloyd omdat de totale schadelast hier in het afgelopen jaar is toegenomen, met name als gevolg van waterschade. "Daarnaast is gebleken dat onze premiegrondslag te laag was."  
Bij inboedel en AVP is de schadelast respectievelijk met 15% en 6% toegenomen. "Daar zien we vooral een toename van het aantal claims", aldus Delta Lloyd."De gemiddelde schadelast per claim is wel iets afgenomen." Dit heeft geresulteerd in een verhoging van de premiegrondslag voor de Compleetdekking inboedelverzekering met 4,4%. Daarnaast wordt bij AVP de premie van het basisbedrag op de dekking van € 1 mln met 3% verhoogd. De premie voor de dekking van € 2,5 mln blijft ongewijzigd.
Bij de annuleringsdekking van de Doorlopende reisverzekering is de schadelast met 15% toegenomen. Mede daarom wordt de premie voor deze module met 7,5% verhoogd. Bij de caravanportefeuille geldt dat de totale schadelast te hoog is. "Hiervoor hebben wij naast een premieverhoging van 5% ook een deel van de portefeuille opgezegd", aldus Delta Lloyd.
Omdat met ingang van 1 april nieuwe belastingregels gelden, heft Delta Lloyd per deze datum bij de Doorlopende reisverzekering 9,7% assurantiebelasting over de premie van de module Hulpverlening motorrijtuig.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.