nieuws

Tandarts ruim 10% duurder geworden

Schade

De tweede marktscan mondzorg van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevestigt het beeld dat in juni voor de politiek de reden was om het experiment met vrije tarieven te stoppen. Vergeleken met 2011 stegen de tarieven dit jaar gemiddeld met 10,7%.

Tandarts ruim 10% duurder geworden

De prijsstijging verschilt per behandeling. Een eenvlaksvulling werd 21,8% duurder, een volledige wortelkanaalbehandeling 40,6%. De jongste marktscan wijst tevens uit dat er dit jaar minder contracten zijn gesloten tussen verzekeraars en mondzorgaanbieders. Wel zijn er meer kwaliteitsafspraken gemaakt. Om ook in 2013 bij vaste tarieven ruimte te geven aan mondzorgaanbieders en verzekeraars om afspraken te maken over kwaliteit en service, zijn er zogenaamde max-maxtarieven ingevoerd. Daarbij kan een hoger tarief worden afgesproken bij meer service en kwaliteit. De extra 10% betaalt de zorgverzekeraar. Voor de consument wordt de behandeling dan niet duurder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.