nieuws

Kritiek Consumentenbond op kinddekking in AVP

Schade

De Consumentenbond heeft het vergoedingenbeleid van verzekeraars bij schade veroorzaakt door kinderen, aan een onderzoek onderworpen. Hieruit wordt duidelijk dat aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP’s) op dit punt onderling nogal verschillen.

Kritiek Consumentenbond op kinddekking in AVP

Drie onderzochte verzekeringen bieden geen dekking als een kind iets kapotmaakt bij een (niet betaalde) oppas. Minder dan de helft vergoedt schade bij sport en spel. Ook niet alle onderzochte verzekeringen dekken schade door joyriding. De duurste polissen dekken ook niet per se meer dan de goedkoopste, concludeert de Consumentenbond. Volgens het onderzoek heeft Univé de meest volledige dekking bij schade door kinderen.
Het commentaar van Bart Combee, directeur Consumentenbond: “Verzekeraars zouden niet kinderachtig om moeten gaan met schade door kinderen. Bijvoorbeeld een kind dat de bril van oma’s neus pakt en laat vallen. Vergoeding daarvan blijkt niet voor elke verzekeraar vanzelfsprekend. Maar als verzekeraar ga je toch geen grootouders ontmoedigen hun kleinkind op schoot te nemen?”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.