nieuws

In 2014 collectieve dekking overstromingsrisico

Schade

Verzekeraars willen uiterlijk per 2014 het overstromingsrisico collectief afdekken op de reguliere brandverzekeringen, zoals inboedel-, inventaris- en opstalverzekeringen. Onder voorbehoud van een positieve `informele zienswijze’ van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, zal een bindende regeling hiertoe in de loop van 2013, maar uiterlijk 1 januari 2014 in werking treden.

In 2014 collectieve dekking overstromingsrisico

Nederland is volgens het Verbond van Verzekeraars een van de weinige westerse landen zonder (wettelijke) dekking tegen dit soort catastrofes. De voorgenomen dekking tegen het overstromingsrisico was een van de besluiten die de leden van het Verbond hebben genomen tijdens de Algemene Ledenvergadering. Marco Keim nam tijdens de bijeenkomst officieel het voorzittersstokje over van Ronald Latenstein.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.