nieuws

Consument laat aanvullende vergoeding vallen

Schade

De zorgverzekering wordt in toenemende mate door huishoudens gezien als een bezuinigingspost. Consumenten kiezen dit jaar fors minder voor vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering, zo blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Independer.nl. Ook is er veel meer belangstelling voor het opschroeven van het eigen risico, wat de maandpremie verder drukt.

Consument laat aanvullende vergoeding vallen

Uit een onderzoek naar de vergelijkingen die bezoekers van Independer.nl maakten vanaf eind december tot en met Tweede Kerstdag, blijkt dat de vraag naar vergoeding van fysiotherapie met een kwart is gedaald: van 66,4% in 2011 naar 49,4% in 2012.  Nu kiest 64,9% van de volwassenen voor een vergoeding van tandartskosten, vorig jaar was dat 74,9%. Ruim 20% van de Independerbezoekers kiest dit jaar voor een vrijwillige verhoging van het eigen risico met € 500 naar € 850. Vorig jaar koos slechts 6% hiervoor.
De vergelijkingssite, onderdeel van Achmea, stelt tijdens de kerstdagen vier keer zoveel oversluiters te hebben getrokken dan vorig jaar. In totaal werden via de site dit jaar vooralsnog zo’n 100.000 zorgverzekeringen afgesloten. Independer.nl verwacht dat de komende dagen nog zo’n 500.000 Nederlanders overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.