nieuws

Alarmcentrales halen eerste wintersporters terug

Schade

Op Rotterdam The Hague Airport is vrijdagmiddag de eerste gipsvlucht geland. De alarmcentrales haalden in totaal elf wintersporters terug die geblesseerd raakten tijdens hun vakantie in Oostenrijk.

Alarmcentrales halen eerste wintersporters terug

Allianz Global Assistance, zoals Mondial sinds deze maand heet, verwelkomde op de Rotterdamse luchthaven vier geblesseerde wintersporters, Eurocross eveneens vier; de overigen kwamen via de alarmcentrale van de ANWB en SOS International. In de meeste gevallen betrof het beenfacturen en knieblessures.
“Behalve goed opletten op de pistes kunnen wintersporters in de voorbereiding al zorgen voor een leuke en veilige wintersportvakantie. Door goede training zoals opbouw van spierkracht, de juiste uitrusting en voeding kunnen blessures voor een groot deel worden voorkomen”, meldt Allianz Global Assistance.
Een kwart van wintersporters is overigens niet verzekerd voor wintersport of weet dat niet zeker, zo blijkt uit onderzoek van reisverzekeraar Europeesche.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.