nieuws

Zilveren Kruis wijzigt basispremie niet

Schade

Behalve Avéro hebben ook de andere ziektekostenverzekeraars van Achmea maandag hun premies voor 2013 bekendgemaakt. Zilveren Kruis, met ruim 2,5 miljoen verzekerden de tweede zorgverzekeraar van ons land, houdt de basispremie gelijk op € 108,25 per maand.

Zilveren Kruis wijzigt basispremie niet

Ook de premie voor de tandartsverzekeringen blijft gelijk bij Zilveren Kruis. De aanvullende verzekeringen worden 5% en 8% duurder; volgens de Achmea-dochter kan de totale maandpremie variëren van € 78,20 tot € 224,25.
Bij Agis blijft de basispremie eveneens gelijk op € 108,25 en gaan de tandartspremies evenmin omhoog. De premiestijging bij de aanvullende verzekeringen is gemiddeld 5%. TakeCareNow!, het jongerenlabel van Agis, brengt net als in 2012 een basispremie van € 99,67 in rekening.
De christelijke zorgverzekeraar ProLife houdt vast aan dezelfde basispremie als Zilveren Kruis en Agis. Dat bedrag geldt overigens voor de naturavariant. Agis en ProLife bieden ook een restitutiepolis, die € 0,50 per maand extra kost.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.