nieuws

Zekur heeft opnieuw de goedkoopste basisverzekering

Schade

Zorgverzekeraar Zekur is ook volgend jaar weer het goedkoopst met haar basisverzekering. Het label van Univé heeft haar premie voor 2013 vastgesteld op € 92,25, een kwartje lager dan in 2012. De aanvullende verzekering Extra Zekur kost volgend jaar € 24,40 (+ 2,7%).

Zekur heeft opnieuw de goedkoopste basisverzekering

Zekur kan de premie lager vaststellen dan andere zorgverzekeraars omdat het een afgeslankte dienstverlening biedt. Zo is de verzekering alleen via internet af te sluiten en heeft Zekur een aantal specifieke zorgaanbieders gecontracteerd voor planbare ziekenhuiszorg en medicijnen. Herhaalrecepten kunnen alleen via een internetapotheek worden besteld.
Als de klant het verplichte eigen risico van -volgend jaar- € 350 opschroeft met het maximum van € 500 is hij per maand € 77,25 kwijt voor zijn basisverzekering. Daarmee is Zekur dan niet de goedkoopste zorgverzekeraar. Anderzorg (Menzis) hanteert in dat geval een maandpremie van € 72,25.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.