nieuws

Ook Univé en VGZ verlagen zorgpremie

Schade

Ook Univé en VGZ verlagen de premie van hun basisverzekering en wel met € 0,30 per maand. De maandpremie van beide verzekeringen komt daarmee op € 107,95. Op jaarbasis bedraagt de verlaging € 3,60. De aanvullende verzekeringen stijgen bij Univé gemiddeld met 2% conform de zorgkostenontwikkeling.

Ook Univé en VGZ verlagen zorgpremie

Bij Univé heeft het ledencollectief zelf invloed op de premie van de zorgverzekering. Afhankelijk van het aantal gesloten schadeverzekeringen kan men tot 10% korting ontvangen op de premie van de basisverzekering.
Voor nieuwe zorgverzekerden heeft Univé een kennismakingsaanbod: het eerste jaar 10% korting op de basisverzekering. Dat komt neer op een maandpremie van € 97,15. De restitutievariant -de Univé Zorg Vrij polis- komt door de premiedaling uit op € 111,95 per maand. VGZ stelt dat van elke euro zorgpremie 95 cent rechtstreeks naar de zorg gaat. “Het merendeel hiervan is ziekenhuiszorg, geneesmiddelen, huisartsenzorg en psychologische zorg. Er gaat iets meer dan 3,5 cent naar bedrijfsvoering-, personeel- en administratiekosten. Daarbij moet gedacht worden aan verwerking van declaraties en het beantwoorden van telefonische vragen. Tot slot gaat iets meer dan 1,3 cent naar de reserves.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.